Cercetări privind influența preparatului biologic activ din levuri asupra parametrilor productivi și de reproducție la suine
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
407 23
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-24 16:28
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
636.4.087.8:591.16 (1)
Pigs. Swine (111)
Animal physiology (62)
SM ISO690:2012
CARAPIREA, Anatoli. Cercetări privind influența preparatului biologic activ din levuri asupra parametrilor productivi și de reproducție la suine. In: Biotehnologii moderne - soluții pentru provocările lumii contemporane, 20-21 mai 2021, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Tipografia "Artpoligraf", 2021, pp. 100-103. ISBN 978-9975-3498-7-1. DOI: https://doi.org/10.52757/imb21.065
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Biotehnologii moderne - soluții pentru provocările lumii contemporane 2021
Simpozionul "Simpozion ştiinţific naţional cu participare internaţională: "
Chişinău, Moldova, 20-21 mai 2021

Cercetări privind influența preparatului biologic activ din levuri asupra parametrilor productivi și de reproducție la suine

DOI:https://doi.org/10.52757/imb21.065
CZU: 636.4.087.8:591.16

Pag. 100-103

Carapirea Anatoli
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 11 iunie 2021


Rezumat

În această lucrare s-a evaluat influența preparatului manoproteic biologic activ, obținut din biomasa de levuri de bere, asupra scroafelor în a II perioadă de gestație, în vederea ameliorării caracteristicilor productive și a indicilor de reproducție. Rezultatele cercetărilor au demonstrat că la naștere, în lotul martor (LM), s-au obținut în medie 10,8 purcei vii, iar în lotul experimental (LE) - 12,4, viabilitatea purceilor la 21 de zile în LM a fost de 10,4 purcei vii iar în LE - 12,0. Masa cuibului la naștere în LM a constituit în medie 15,99 iar în LE - 17,18 kg. La 21 de zile masa cuibului a constituit 67,93 pentru LM și 68,78 kg pentru LE. Astfel, putem menționa că rezultatele obținute, vor aduce o contribuție reală la eficientizarea procesului de reproducție și creștere a suinelor.

Cuvinte-cheie
Scroafe, purcei, levuri de bere, manoproteine, substanţe biologic active