Detectarea cantităţilor reziduale de monomeri PVPP și PVI/PVP în vinuri
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
406 8
Ultima descărcare din IBN:
2023-05-30 10:53
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.222+547.588 (7)
Wine. Winemaking. Oenology (457)
Organic chemistry (501)
SM ISO690:2012
SCORBANOVA, Elena, DEGTEARI, Natalia, RÎNDA, Parascovia, TAMPEI, Olga. Detectarea cantităţilor reziduale de monomeri PVPP și PVI/PVP în vinuri. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2019, nr. 5-6(83-84), pp. 56-59. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 5-6(83-84) / 2019 / ISSN 1857-3142

Detectarea cantităţilor reziduale de monomeri PVPP și PVI/PVP în vinuri

Detection of monomers PVPP and PVI/PVP rezidual quantities in vines

CZU: 663.222+547.588

Pag. 56-59

Scorbanova Elena, Degteari Natalia, Rînda Parascovia, Tampei Olga
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
 
Disponibil în IBN: 28 mai 2021


Rezumat

It has been determined the possibility of identifying the residual qualities of PVPP and PVI / PVP monomers in wine. For this the gas chromatography method is used for determining in wine the 1-vinyl2-pyrrolidone, 2-vinylimidazole, 2-pyrrolidone and midazol. The determination includes the extraction of wine’s samples with diethyl ether followed by chromatography of the extract on gas chromatograph with mass spectrometry detector and capillary column of high polarity.

Cuvinte-cheie
PVPP, PVI/PVP, wine, 1-vinyl-2-pyrrolidone, 2-vinylimidazole, 2-pyrrolidone and midazol, GC-MS, column of high polarity