Germinarea semințelor – metodă de majorare a totalului fenolic și a capacității antioxidante
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
304 4
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-09 22:26
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
581.142+615.014 (1)
Plant physiology (526)
Pharmacology. Therapeutics. Toxicology (1592)
SM ISO690:2012
GRIGORIEV, Valeria, CHIRU, Tatiana. Germinarea semințelor – metodă de majorare a totalului fenolic și a capacității antioxidante. In: Revista Farmaceutică a Moldovei , 2016, nr. 1-4, pp. 95-97. ISSN 1812-5077.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista Farmaceutică a Moldovei
Numărul 1-4 / 2016 / ISSN 1812-5077

Germinarea semințelor – metodă de majorare a totalului fenolic și a capacității antioxidante

Sprouting as a method of increasing the total phenolic content and antioxidant activity of selected seeds

CZU: 581.142+615.014

Pag. 95-97

Grigoriev Valeria, Chiru Tatiana
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
 
Disponibil în IBN: 17 martie 2021


Rezumat

Scopul acestui studiu este de a investiga efectul germinării asupra totalului fenolic și acțiunii antioxidante a semințelor de grîu, floarea soarelui și porumb. Germinarea majorează totalul fenolic la fel ca și capacitatea antioxidantă, evaluată utilizînd metoda DPPH. Printre probele cercetare, semințele de grîu se deosebesc prin valorile cele mai scăzute ale totalului fenolic și capacității antioxidante. Germenii de porumb și floarea soarelui sunt cei mai bogați în conținutul de fenoli și manifesta cea mai înaltă capacitate antioxidantă. În această lucrare s-a dezvăluit că germenii sunt o sursă reușită de compuși bioactivi cu antioxidanți în rația noastră alimentară.

The aim of this study was to investigate the effect of germination on the phenolic content and antioxidant activity in the seeds of wheat, sunflower and maize. Germination increased total phenolic content as well as antioxidant activity, evaluated using DPPH method. Among the samples, wheat seed was characterized by lowest levels of total phenols and antioxidant activity. Maize and sunflower sprouts were the most rich in phenols and exhibited the highest antioxidant activity. In this work it was found that the sprouts are a good source of bioactive compounds in our diet with health-promoting antioxidants.

Cuvinte-cheie
Germeni, fenoli, antioxidanţi, compuşi bioactivi,

sprouts, Phenols, antioxidants, bioactive compounds