New processes for conservation of yeast strains saccharomyces cerevisiae CNMN-Y-20 and saccharomyces cerevisiae CNMN-Y-21
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
320 3
Ultima descărcare din IBN:
2023-04-04 13:05
SM ISO690:2012
BALAN (BATIR), Ludmila, SLANINA, Valerina. New processes for conservation of yeast strains saccharomyces cerevisiae CNMN-Y-20 and saccharomyces cerevisiae CNMN-Y-21. In: Cercetări şi inovaţii în viziunea tinerilor cercetători: “Cadet INOVA’20”, 26-28 martie 2020, Sibiu. Sibiu, România: Editura Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, 2020, Nr.5, pp. 180-181. ISSN ISSN 2501-3157 ISSN-L 2501-3157.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Cercetări şi inovaţii în viziunea tinerilor cercetători
Nr.5, 2020
Conferința "Cercetări şi inovaţii în viziunea tinerilor cercetători"
Sibiu, Romania, 26-28 martie 2020

New processes for conservation of yeast strains saccharomyces cerevisiae CNMN-Y-20 and saccharomyces cerevisiae CNMN-Y-21


Pag. 180-181

Balan (Batir) Ludmila, Slanina Valerina
 
Institute of Microbiology and Biotechnology
 
 
Disponibil în IBN: 17 decembrie 2020


Rezumat

The inventions relates to biotechnology, particularly to a 4 new processes for conservation of yeast strains Saccharomyces cerevisiae CNMN-Y-20 and Saccharomyces cerevisiae CNMN-Y-21 for a long term and their use as a source of biologically active substances. The elaborated procedure consist in the preservation of the yeasts, by lyophilization, using protective media consisting of skimmed milk and 5...10 % vol. extracts of boactive substances obtained from the spirulina biomass.

Cuvinte-cheie
biology, agronomy, horticulture