Evaluarea genotipurilor de tomate, selectate din generațiile F1 – F4 în baza caracterelor morfobiologice și agronomice
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
493 7
Ultima descărcare din IBN:
2023-02-24 21:15
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
635.64:581.4:631.524 (2)
Garden plants. Gardening (696)
Plant morphology. Plant anatomy (112)
Agricultural operations (1225)
SM ISO690:2012
MIHNEA, Nadejda, LUPAŞCU, Galina, CHIHAI, Gheorghe. Evaluarea genotipurilor de tomate, selectate din generațiile F1 – F4 în baza caracterelor morfobiologice și agronomice. In: Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective, 26-27 iunie 2019, Bălți. Balti, Republic of Moldova: Tipogr. „Indigou Color”, 2020, Ediția 4, pp. 82-86. ISBN 978-9975-3382-6-4.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective
Ediția 4, 2020
Conferința "Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective"
Bălți, Moldova, 26-27 iunie 2019

Evaluarea genotipurilor de tomate, selectate din generațiile F1 – F4 în baza caracterelor morfobiologice și agronomice

CZU: 635.64:581.4:631.524

Pag. 82-86

Mihnea Nadejda, Lupaşcu Galina, Chihai Gheorghe
 
Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor
 
 
Disponibil în IBN: 23 noiembrie 2020


Rezumat

The paper presents the results of the phenotypic evaluation of the morphobiological and agronomic characters in the new hybrid combinations (F1-F4) created in the Institute of Genetic Physiology and Plant Protection. A number of 33 genotypes were selected that differ in shape (round, round flattened, periform, cylindrical), color (red, orange, pink), size (31,2-208,0 g) of fruit. Cluster analysis by the centroid method of the k-means established that the groups of genotypes, separated into 3 clusters, differed according to the level and variability of the characters the number of fruits per plant, the mass of the fruit, the productivity per plant, which made it possible to identify the forms with the scheduled feature association.

Cuvinte-cheie
tomato, variability, Productivity