Articolul precedent |
Articolul urmator |
331 5 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-11 17:21 |
SM ISO690:2012 VACARCIUC, Liviu, JIBCIUC, Olga. Ameliorarea calităţii culorii vinurilor roze fabricate în Republica Moldova. In: Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură” : consacrat aniversării a 100 ani de la naşterea profesorului universitar Gherasim Rudi, 28-29 septembrie 2007, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2007, Vol. 15 (2), pp. 168-173. ISBN 978-9975-946-37-7 . |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură” Vol. 15 (2), 2007 |
||||||
Simpozionul "Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”" Chişinău, Moldova, 28-29 septembrie 2007 | ||||||
|
||||||
Pag. 168-173 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
This article contain the last data in technology of pink wines preparation and their colour quality indicators. In addition, it is presented a complex of factors required for tipic colour formation on the primary stage of winemaking and extraction of antocyanes components obtained from red grapes. On the basis of new gentle technology were proposed technological lines for grape processing with low and high spare of phenolic components. Are formulated the technological requirements for clean-pink colour making and. On the basis of long-term experiments described in the works given in the list of references the main factors are provided that determine the quality of pink wines, particularly, the ratio of wine leicoantocyanes and antocyanes. |
||||||
Cuvinte-cheie must, extracţie, antociani, indici cromatici, lungimea de undă dominantă, intensitatea culorii, tonalitate, puritate, luminiscenţa |
||||||
|