Ameliorarea calităţii culorii vinurilor roze fabricate în Republica Moldova
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
331 5
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-11 17:21
SM ISO690:2012
VACARCIUC, Liviu, JIBCIUC, Olga. Ameliorarea calităţii culorii vinurilor roze fabricate în Republica Moldova. In: Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură” : consacrat aniversării a 100 ani de la naşterea profesorului universitar Gherasim Rudi, 28-29 septembrie 2007, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2007, Vol. 15 (2), pp. 168-173. ISBN 978-9975-946-37-7 .
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”
Vol. 15 (2), 2007
Simpozionul "Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”"
Chişinău, Moldova, 28-29 septembrie 2007

Ameliorarea calităţii culorii vinurilor roze fabricate în Republica Moldova


Pag. 168-173

Vacarciuc Liviu, Jibciuc Olga
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 7 octombrie 2020


Rezumat

This article contain the last data in technology of pink wines preparation and their colour quality indicators. In addition, it is presented a complex of factors required for tipic colour formation on the primary stage of winemaking and extraction of antocyanes components obtained from red grapes. On the basis of new gentle technology were proposed technological lines for grape processing with low and high spare of phenolic components. Are formulated the technological requirements for clean-pink colour making and. On the basis of long-term experiments described in the works given in the list of references the main factors are provided that determine the quality of pink wines, particularly, the ratio of wine leicoantocyanes and antocyanes.

Cuvinte-cheie
must, extracţie, antociani, indici cromatici, lungimea de undă dominantă, intensitatea culorii, tonalitate, puritate, luminiscenţa