Dezvoltarea inovațională a industriei agroalimentare în epoca digitală
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
552 70
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-15 00:12
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
631.117:004+663/664:004 (1)
Farm management and organization (484)
Computer science and technology. Computing. Data processing (4103)
Industrial microbiology. Industrial mycology. Zymurgy, fermentation industry. Beverage industry. Stimulant industry (591)
Production and preservation of solid foodstuffs (1468)
SM ISO690:2012
AMARFII-RAILEAN, Nelli. Dezvoltarea inovațională a industriei agroalimentare în epoca digitală. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2020, nr. 2(57), pp. 75-80. ISSN 1857-0461. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.3989219
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Numărul 2(57) / 2020 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687

Dezvoltarea inovațională a industriei agroalimentare în epoca digitală

Innovative development of the agri-food industry in the digital age

DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.3989219
CZU: 631.117:004+663/664:004

Pag. 75-80

Amarfii-Railean Nelli
 
Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi
 
Disponibil în IBN: 8 septembrie 2020


Rezumat

The research examines the steps of development of information technologies, by highlighting the most important trends and concepts regarding Industry 4.0 in the context of the digitalization of the agri-food industry. The aim to implement Industry 4.0 technologies in the agri-food field is to increase the efficiency of agricultural and agri-industrial enterprises by widely introducing new technologies and innovative business models through digital platforms. The author also studies the objectives and structure of digital platforms for agri-food markets and their application models to solve a variety of practical tasks. It is argued the need to create digital platforms as a basic component of innovative development and digitization of agriculture ensuring economic growth and competitiveness of domestic products.

Sunt examinate etapele de dezvoltare a tehnologiilor informaționale prin evidențierea celor mai importante tendințe și concepte privind Industria 4.0 în contextul digitalizării industriei agroalimentare. Scopul implementării tehnologiilor industriei 4.0 în domeniul agroalimentar este sporirea eficienței întreprinderilor agricole și agroindustriale prin introducerea pe scară largă a unor tehnologii noi și modele de afaceri inovatoare de interacțiune pe piață prin intermediul platformelor digitale. De asemenea, autorul studiază obiectivele și structura platformelor digitale pentru deservirea piețelor agroalimentare și modelele de aplicare a acestora în vederea soluționării unei varietăți de sarcini practice. Este argumentată necesitatea creării platformelor digitale drept componentă de bază a dezvoltării inovaționale și digitalizării agriculturii în contextul asigurării creșterii economice și competitivității produselor autohtone.

Cuvinte-cheie
agri-food industry, digital agriculture, digital platforms, virtual reality,

industrie agroalimentară, agricultură digitală, platforme digitale, realitate virtuală