Însușirile tehnologice a semifabricatelor din carne tocată cu adaos de compuși bioactivi
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
624 6
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-16 16:04
SM ISO690:2012
GRUMEZA-CLEFOS, Irina, BORȘ, Alexandra. Însușirile tehnologice a semifabricatelor din carne tocată cu adaos de compuși bioactivi. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 1-3 aprilie 2020, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2020, Vol.1, pp. 397-400. ISBN 978-9975-45-633-3 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2020
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 1-3 aprilie 2020

Însușirile tehnologice a semifabricatelor din carne tocată cu adaos de compuși bioactivi


Pag. 397-400

Grumeza-Clefos Irina, Borș Alexandra
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 23 iunie 2020


Rezumat

În lucrare sunt prezentate rezultatele cercetărilor privind influența șroturilor din plante oleaginoase și fibre alimentare de grâu asupra tocăturii pentru producerea semifabricatelor tocate din carne de ovină și pasăre pe parcursul păstrării în stare refrigerată la 0…+4 ºC, timp de 3 zile. Sunt determinate însușirile tehnologice a mostrelor experimentale. S-a constatat că adaosul funcţional de şrot și fibre alimentare în tocătura micilor îmbunătăţește însușirile tehnologice şi micșorează rata pierderilor după tratamentul termic a produsului finit.

Cuvinte-cheie
Semifabricate, carne, ovină, pasăre, Şrot, fibre alimentare, însușiri tehnologice