Conţinutul compuşilor cu proprietăţi antioxidante în procesul fabricării vinurilor roşii seci
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
674 8
Ultima descărcare din IBN:
2023-05-21 19:52
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.222+547.588 (7)
Wine. Winemaking. Oenology (442)
Organic chemistry (484)
SM ISO690:2012
SCORBANOVA, Elena, TARAN, Nicolae, RÎNDA, Parascovia, DEGTEARI, Natalia, TAMPEI, Olga, CERNEI, Mariana. Conţinutul compuşilor cu proprietăţi antioxidante în procesul fabricării vinurilor roşii seci. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2015, nr. 3(57), pp. 38-41. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 3(57) / 2015 / ISSN 1857-3142

Conţinutul compuşilor cu proprietăţi antioxidante în procesul fabricării vinurilor roşii seci

CZU: 663.222+547.588

Pag. 38-41

Scorbanova Elena, Taran Nicolae, Rînda Parascovia, Degteari Natalia, Tampei Olga, Cernei Mariana
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 15 aprilie 2020


Rezumat

It has been studied the dynamics of the particular compounds with antioxidant properties, during the preparation of wine and other products from the red grape varieties, which are cultivated in Moldova. Have been examined more than 130 samples of red wines, produced by diff erent technologies from the grape Merlot, Cabernet-Sauvignon and Kodrinsky. We have obtained the data on the dynamics of coloring substances, rutin, quercetin, resveratrol, ascorbic and gallic acids, indicator of antioxidant activity, during the processing of wine with various fi ning substances and when wine is stored during the year, as well as in the preparation of concentrated and sulfi ted wort.

Cuvinte-cheie
Dynamics, antioxidants, rutin, quercetin, resveratrol, ascorbic acid, gallic acid, Red wine