IBN
  



  














    
  


    
Închide
Lista publicaţiilor: Taran Nicolae Gheorghe - 138

2023 - 5

Studiul compoziției antocienilor monomerici în vinurile roşii din soiurile de struguri autohtone şi de selecţie nouă prin metoda HPLC
Scorbanova Elena Alexandru, Taran Nicolae Gheorghe, Ponomariova Irina Nicolae, Degteari Natalia Fiodor, Rînda Parascovia Dionis, Efremov Egor
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 1(89) / 2023 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 9 January, 2024
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Studiul substanţelor biologic active în vinurile albe şi roşii seci obţinute din soiuri de struguri autohtone şi de selecţie nouă în Republica Moldova
Scorbanova Elena Alexandru, Taran Nicolae Gheorghe, Ponomariova Irina Nicolae, Degteari Natalia Fiodor, Rînda Parascovia Dionis, Morari Boris Gheorghe, Efremov Egor
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 1(89) / 2023 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 9 January, 2024
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Potențialul tehnologic al soiului de struguri Codrinschi pentru producerea vinurilor roze seci
Taran Nicolae Gheorghe, Morari Boris Gheorghe, Glavan Pavel Ion, Sandu Vasile Alexadru
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 2(90) / 2023 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 9 January, 2024
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Studiul microbiologic și biotehnologic al tulpinilor de levuri izolate la fermentarea spontană a strugurilor din soiul de struguri cu boabe negre „Codrinschii”
Taran Nicolae Gheorghe, Soldatenco (Grigorean) Olga Vladimir, Adajuc Victoria Anatoli
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Nr. 3(70) / 2023 / ISSN 1857-0461 / ISSNe 2587-3687
Disponibil online 5 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Otimizing the composition of the blends for white sparkling wines obtained from grapes of new selection and local varieties
Taran Nicolae Gheorghe, Ponomariova Irina Nicolae, Nemţeanu Silvia , Covalciuc Olga, Morari Boris Gheorghe
Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology
Виноградарство и виноделие
Nr. 2 / 2023 / ISSN 0372-5847
Disponibil online 8 January, 2024
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2022 - 8

Materialul de înmulțire viticol este prima verigă a garanției productivității și durabilității plantațiilor de viță-de-vie
Urîtu Dionis , Taran Nicolae Gheorghe, Ponomariova Irina Nicolae, Chiriac Alexandra Gheorghe, Pîrgari Elena Panteleimon
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 2(88) / 2022 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 23 December, 2022
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Studiul potențialului tehnologic al soiurilor de struguri de selecție nouă în contextul schimbărilor climatice în Republica Moldova
Taran Nicolae Gheorghe, Ponomariova Irina Nicolae, Morari Boris Gheorghe, Nemţeanu Silvia
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 1(87) / 2022 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 23 December, 2022
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Study of the evolution of polyphenolic content and antioxidant activity of local grape varieties at different maturation periods
Vicol Crina, Morari Boris Gheorghe, Taran Nicolae Gheorghe, Duka Gh.
1 Institute of Chemistry,
2 Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology
Ecological and environmental chemistry
Ediția 7, Vol.1. 2022. Chisinau. Centrul Editorial-Poligrafic al USM. 162-162.
Disponibil online 16 March, 2022
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EEC-D-PS40_Study of the evolution of polyphenolic content and antioxidant activity of local grape varieties at different maturation periods
Vicol Crina, Morari Boris Gheorghe, Taran Nicolae Gheorghe, Duka Gh.
1 Institute of Chemistry,
2 Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology
Ecological and environmental chemistry
Ediția 7, Vol.1. 2022. Chisinau. Centrul Editorial-Poligrafic al USM. 0-0.
Disponibil online 18 March, 2022
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Studiul bioflavonoidelor: (+)catechina și (-)epicatechina în vinurile seci albe și roșii prin metoda cromatografiei lichide de înaltă performanță (HPLC)
Scorbanova Elena Alexandru, Taran Nicolae Gheorghe, Degteari Natalia Fiodor, Rînda Parascovia Dionis, Efremov Egor
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 2(88) / 2022 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 23 December, 2022
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Potențialul oenologic al soiurilor de struguri autohtone și de selecție nouă
Taran Nicolae Gheorghe, Morari Boris Gheorghe, Soldatenco (Grigorean) Olga Vladimir, Ponomariova Irina Nicolae, Nemţeanu Silvia , Găină Boris Serghei, Vicol (Şmigon) Crina Vasile
1 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare,
2 Academia de Ştiinţe a Moldovei,
3 Institutul de Chimie
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Nr. 4(67) / 2022 / ISSN 1857-0461 / ISSNe 2587-3687
Disponibil online 6 March, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Studiul influenței factorilor climatici asupra calității vinurilor albe seci obținute din soiuri de struguri de selecție nouă
Taran Nicolae Gheorghe, Ponomariova Irina Nicolae, Scorbanova Elena Alexandru, Morari Boris Gheorghe, Nemţeanu Silvia
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 2(88) / 2022 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 23 December, 2022
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Влияние агротехнических параметров на физико-химические и органолептические показатели красных сухих вин с охраняемым географическом указанием, произведенных в виноградно-винодельческом географическом ареале «Codru»
Таран Николай, Пономарева Н., Немцяну Сильвия, Гросу (Ковальчук) Ольга, Чубук Марьяна, Голенко Лидия
Научно-исследовательский институт садоводства и пищевых технологий
Виноградарство и виноделие «Магарач»
Nr. 1 / 2022 / ISSN 2312-3680
Disponibil online 26 September, 2022
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2021 - 16

Elaborarea tehnologiilor de cultivare şi prelucrare a strugurilor de selecţie nouă cu aromă de muscat
Cuharschi Mihail Semion, Cebanu Vitalie Alexandru, Taran Nicolae Gheorghe, Găină Boris Serghei, Degteari Vladimir Nicolae
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 2(86) / 2021 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 26 November, 2021
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Red wine and food pairing that brings beneficial effects on the health from a scientific point of view
Taran Nicolae Gheorghe, Soldatenco (Grigorean) Olga Vladimir, Morari Boris Gheorghe, Iurtsuc A. , Trotschii I.
1 Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology,
2 University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca,
3 Minsk Grape Wines Factory
Наука, питание и здоровье
Partea 2. 2021. Минск, Республика Беларусь. Издательский дом «Беларуская навука». 231-237.
Disponibil online 11 February, 2022
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Complexul aromatic al vinurilor albe seci din soiuri de struguri de selecţie nouă prin metoda GC-MS
Scorbanova Elena Alexandru, Taran Nicolae Gheorghe, Ponomariova Irina Nicolae, Degteari Natalia Fiodor, Rînda Parascovia Dionis, Efremov Egor
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 1(85) / 2021 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 17 November, 2021
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Potenţialul distilatelor de vin crude obţinute din soiuri de struguri autohtone
Taran Nicolae Gheorghe, Ponomariova Irina Nicolae, Rusu Serghei Gheorghe, Nemţeanu Silvia , Stiţiuc Mihail Ion, Crasnoşciocova Margareta Petru, Golenco Lidia Fiodor
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 1(85) / 2021 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 17 November, 2021
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Compoziţa fizico-chimică a vinurilor albe seci obţinute din soiuri de struguri asanate de selecţie nouă
Taran Nicolae Gheorghe, Ponomariova Irina Nicolae, Scorbanova Elena Alexandru, Soldatenco (Grigorean) Olga Vladimir, Morari Boris Gheorghe, Nemţeanu Silvia , Rusu Serghei Gheorghe, Golenco Lidia Fiodor
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 2(86) / 2021 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 26 November, 2021
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Particularități de cultivare și procesare ale soiurilor de viță-de-vie de selecție nouă cu aromă de muscat
Cuharschi Mihail Semion, Cebanu Vitalie Alexandru, Taran Nicolae Gheorghe, Degteari Vladimir Nicolae, Găină Boris Serghei
1 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare,
2 Academia de Ştiinţe a Moldovei
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Nr. 3(62) / 2021 / ISSN 1857-0461 / ISSNe 2587-3687
Disponibil online 24 January, 2022
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Influența diferitor procedee tehnologice asupra conținutului substanțelor biologic active la producerea vinului roșu sec din soiul Cabernet Sauvignon
Taran Nicolae Gheorghe, Morari Boris Gheorghe, Soldatenco (Grigorean) Olga Vladimir
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Nr. 1(60) / 2021 / ISSN 1857-0461 / ISSNe 2587-3687
Disponibil online 7 June, 2021
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

1-20 of 138