Aspecte privind implicarea speciilor microbiene în fer- mentațiile din produsele lactate
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
155 0
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
637.1.03 (1)
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (306)
SM ISO690:2012
GOLBAN, Rita. Aspecte privind implicarea speciilor microbiene în fer- mentațiile din produsele lactate. In: Gestionarea fondului genetic animalier – probleme, soluţii, perspective, 20-23 septembrie 2023, Maximovca. Maximovca: "Print-Caro" SRL, 2023, pp. 394-400. DOI: https://doi.org/10.61562/mgfa2023.53
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Gestionarea fondului genetic animalier – probleme, soluţii, perspective 2023
Conferința "Gestionarea fondului genetic animalier – probleme, soluţii, perspective"
Maximovca, Moldova, 20-23 septembrie 2023

Aspecte privind implicarea speciilor microbiene în fer- mentațiile din produsele lactate

DOI:https://doi.org/10.61562/mgfa2023.53
CZU: 637.1.03

Pag. 394-400

Golban Rita
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 24 noiembrie 2023


Rezumat

In the present research were investigated some microbiological aspects of the microflora of some assortments of dairy products regarding the involvement of mi-crobial species in fermentation processes in various periods of refrigeration according to the scheme of laboratory microbiological conduct.The registered results through the eva-luations of the number of colonies in dairy products determined by the species Streptococ-cus lactis, in various refrigeration periods regarding the quantitative study as well as its importance in the lactic fermentation, allowed us to obtain relevant knowledge specific to the microbiology of food products.Isolation of the species from dairy products of different varieties determined a favorable saprophytic microflora in the bacteriological study of mi-crobial cultures on culture media in different periods of refrigeration and microscopic in-dices of streptococcal cells specific to the species.

Cuvinte-cheie
dairy products, bacteriology, Streptococcus lactis, staphylococcus, microflora