Alternativele proteice în contexul deficienței de proteină animală
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
160 11
Ultima descărcare din IBN:
2024-05-15 12:16
SM ISO690:2012
POJOGA, Nikoleta, COJOCARI, Alexandrina. Alternativele proteice în contexul deficienței de proteină animală. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 5-7 aprilie 2023, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2023, Vol.2, pp. 307-310. ISBN 978-9975-45-956-3..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.2, 2023
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 5-7 aprilie 2023

Alternativele proteice în contexul deficienței de proteină animală


Pag. 307-310

Pojoga Nikoleta, Cojocari Alexandrina
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 15 noiembrie 2023


Rezumat

Proteinele sunt compuși organici macromoleculari constituiți din lanțuri simple sau complexe polipeptidice, ce au ca unități resturi de aminoacizi. Acestea sunt esențiale pentru o bună funcționare și dezvoltare a organismului uman. Maluntriția proteino-energetică reprezintă o formă de malnutriție care este definită ca o serie de afecțiuni ca rezultat al lipsei în dietă de proteine și/sau energie (calorii) în proporții variate. Astfel deficiența de proteină în organism se poate solda cu boli grave ca Marasmus și Kwashiorkor. În contextul deficitului de carne de porc în toată piața europeană, se cercetează diferite soluții pentru ca populația să obțină proteina necesară pentru o alimentație corectă și echilibrată. Carnea de laborator și izolatele proteice sunt drept soluții de salvare.

Cuvinte-cheie
proteină, insuficiența proteinei animale, malnutriția proteico-energetică, marasmus, kwashiorkor, carne de laborator, izolate proteice