Articolul precedent |
Articolul urmator |
160 11 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-05-15 12:16 |
SM ISO690:2012 POJOGA, Nikoleta, COJOCARI, Alexandrina. Alternativele proteice în contexul deficienței de proteină animală. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 5-7 aprilie 2023, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2023, Vol.2, pp. 307-310. ISBN 978-9975-45-956-3.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.2, 2023 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 5-7 aprilie 2023 | ||||||
|
||||||
Pag. 307-310 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Proteinele sunt compuși organici macromoleculari constituiți din lanțuri simple sau complexe polipeptidice, ce au ca unități resturi de aminoacizi. Acestea sunt esențiale pentru o bună funcționare și dezvoltare a organismului uman. Maluntriția proteino-energetică reprezintă o formă de malnutriție care este definită ca o serie de afecțiuni ca rezultat al lipsei în dietă de proteine și/sau energie (calorii) în proporții variate. Astfel deficiența de proteină în organism se poate solda cu boli grave ca Marasmus și Kwashiorkor. În contextul deficitului de carne de porc în toată piața europeană, se cercetează diferite soluții pentru ca populația să obțină proteina necesară pentru o alimentație corectă și echilibrată. Carnea de laborator și izolatele proteice sunt drept soluții de salvare. |
||||||
Cuvinte-cheie proteină, insuficiența proteinei animale, malnutriția proteico-energetică, marasmus, kwashiorkor, carne de laborator, izolate proteice |
||||||
|