Recommendations for conference interpreting
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
148 0
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
81'1 (116)
Lingvistică. Limbi (5144)
SM ISO690:2012
FOLTEA, Inesa. Recommendations for conference interpreting. In: Probleme actuale ale lingvisticii şi didacticii limbilor străine, Ed. 1, 26 noiembrie 2019, Chişinău. Chişinău: CEP UPS „I.Creangă”, 2020, Ediția 1, pp. 313-319. ISBN 978-9975-3408-5-4.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Probleme actuale ale lingvisticii şi didacticii limbilor străine
Ediția 1, 2020
Conferința "Probleme actuale ale lingvisticii şi didacticii limbilor străine"
1, Chişinău, Moldova, 26 noiembrie 2019

Recommendations for conference interpreting

CZU: 81'1

Pag. 313-319

Foltea Inesa
 
Doctoral School of Economic Sciences of the State University of Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 15 iunie 2023


Rezumat

Bazându-ne pe o experiență de mai mulți ani în domeniul interpretariatului putem să conchidem unele recomandări, sugestii ce țin de activitatea practică referitor la interpretările de conferințe internaționale, cu scopul de a îmbunătăți standardele și calitatea interpretării. Recent sunt organizate din ce în ce mai mult conferințe internaționale, unde sunt folosite câteva limbi, cu participarea clienților din mai multe țări, unde numărul limbilor de lucru este în continuă creștere, tematicile variază și corespunzător terminologia se complică. Luând toate acestea în considerare, reiese o necesitate stringentă de a îmbunătăți calitatea interpretărilor de conferințe, pentru a motiva și a atrage noi traducători pe piață, de a instrui și de a recunoaște performanțele profesionale a interpreților de conferință. Reprezentanța oficială a interpreților este Asociația Internațională a Interpreților de Conferință, care stabilește standardele pentru această profesie și elaborează documente instructive: Etica profesională și standardele profesionale.

Cuvinte-cheie
Interpretarea de conferințe, cereri, recrutare, angajament obligatoriu, misiune, ofertă pentru interpretare, ofertă finală, interpret consultant