Sistemul de psihoterapie cu ajutorul celor șase factori principali
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
223 2
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-24 15:07
SM ISO690:2012
ПРОСТОМОЛОТОВ, Валерий. Sistemul de psihoterapie cu ajutorul celor șase factori principali. In: Sănătate mintală într-o lume plină de provocări: Congresului Internațional al Societății Psihiatrilor, Narcologilor, Psihoterapeuților și Psihologilor Clinicieni, Ed. 1, 23-26 iunie 2018, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: FPC „PRIMEX-Com” SRL, 2018, Ediția a I-a, p. 45.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sănătate mintală într-o lume plină de provocări
Ediția a I-a, 2018
Congresul " Sănătate mintală într-o lume plină de provocări"
1, Chişinău, Moldova, 23-26 iunie 2018

Sistemul de psihoterapie cu ajutorul celor șase factori principali


Pag. 45-45

Простомолотов Валерий
 
Universitatea Națională I.I. Mecinicov din Odesa
 
 
Disponibil în IBN: 2 decembrie 2022


Rezumat

Ideea creării unui sistem multifactorial de psihoterapie (PT), am fost determinate de situații tipice, pe de o parte, în clinică și psihofiziologie, iar pe de altă parte, în tehnologie. Toată lumea care a trebuit să conducă o mașină, este clar că o cheie nu poate, în principiu, să fie reparată. De obicei este necesar un set de instrumente, adesea considerabil. Cu o situație similară, ne întâlnim în clinici de tulburări neurotice și psihosomatice, precum și în laboratoare psihofiziologice. Mai mult de o sută de ani de observații în clinici și laboratoare din lume au demonstrat natura multi-factorială a apariției și dezvoltării acestor tulburări, care necesită mai ales PT, ca un mijloc obli-gatoriu de tratament și prevenire. Folosirea abordării multifactoriene pentru mai mult de un sfert de secol ne-a determinat să credem că principalii factori ai FT sunt: 1. Stabilirea și menținerea-produktive de contact psihoterapeutice (metode trebuie să fie adecvate și situația pacientului individual). 2. Mărturisirea unui pacient cu un psihoterapeut în stadiul final al studiului aprofundat al personalității sale (care necesită posesia perfectă a metodei clinice și psihologice). 3. Tranquilli-zarea și stimularea emoțională (realizată în moduri diferite, pe măsură ce se desfășoară PT). 4. Utilizarea elementelor cognitiv-comportamentale ale apărării psihologice (diverse metode de cognitivă și comportamentală PT). 5. Utilizarea protecției psiho-fiziologice a conștiinței modi-ficate (meditație, autotrening, metoda simboldramă, metoda Dovzhenko, așa numitul somn hipnotic, hipnocatarsis, etc.). 6. Interacțiunea spirituală a psihoterapeutului și a pacientului, bazată pe valorile spirituale universale.

Cuvinte-cheie
sistem de psihoterapie, stabilirea contactului, mărturisirea pacientului, calmul și stimularea emoțională, factorul cognitiv-comportamental, conștiința modificată, spiritualitatea