Articolul precedent |
Articolul urmator |
394 24 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-05-28 11:18 |
SM ISO690:2012 BOLOCAN, Cătălina. Veganismul – o nouă paradigmă alimentară. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 548-552. ISBN 978-9975-45-828-3.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2022 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022 | ||||||
|
||||||
Pag. 548-552 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Obiectivul cercetării reprezintă conștientizarea și prezentarea actualității stilului de viață vegan. Veganismul este mai mult decât o dietă, este o filozofie și un stil de viață care încearcă să excludă toate formele de exploatare și persecuție a animalelor pentru hrană, îmbrăcăminte sau orice alt scop. Pozițiile oficiale ale experților în nutriție și dietică susțin și confirmă beneficiile dietei vegane, deoarece atunci când sunt sănătoase și adecvate din punct de vedere nutritiv pot aduce beneficii sănătății, de asemenea prevenind și tratând anumite boli. În acest context, venim cu reprezentarea beneficiilor și contraindicațiilor acestui mod de a trăi fără a consuma și a utiliza produse de origine animală. |
||||||
Cuvinte-cheie stil de viaţă, sănătate, beneficii nutritive, alimentație vegetală |
||||||
|