Utilizarea tescovinei de struguri pentru crearea produselor funcționale
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
402 30
Ultima descărcare din IBN:
2024-06-11 15:05
SM ISO690:2012
EREMEI, Anastasia, PRISĂCARU, Adriana. Utilizarea tescovinei de struguri pentru crearea produselor funcționale. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 520-523. ISBN 978-9975-45-828-3..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2022
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022

Utilizarea tescovinei de struguri pentru crearea produselor funcționale


Pag. 520-523

Eremei Anastasia, Prisăcaru Adriana
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 27 iulie 2022


Rezumat

Sunt considerate funcționale alimentele care pot fi consumate în cadrul dietei normale și care conțin compuși biologic activi, cu potențial de ameliorare a sănătății sau de reducere a riscului de boală. Tescovina este reziduul principal al industriei vinicole este compusă din pieliță, și semințe, fiind cunoscute prin nivelurile ridicate de compuși fenolici Articolul prezintă necesitatea utilizării tescovinei de struguri în scopul obținerii produselor funcționale. S-au studiat mai multe încercări de utilizare a tescovinei de struguri în industria alimentară ca adaos în pâine, paste. Rezultatele au demonstrat că modificarea valorii biologice a produselor nu a afectat caracteristicele organoleptice a produselor finite, influențând doar culoarea datorită conținutului pigmenților naturali – antociani. Iar din punct de vedere a compoziției chimice activitatea antioxidntă a fost majorată datorită conținutului de polifenoli.

Cuvinte-cheie
Tescovină de struguri, produse funcționale, conținut nutritiv, antioxidanţi