Articolul precedent |
Articolul urmator |
365 36 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-05-20 15:25 |
SM ISO690:2012 MITITELU, Maia, GRUMEZA-CLEFOS, Irina. Impactul nitriților și nitraților din produsele din carne asupra organismului uman. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 493-497. ISBN 978-9975-45-828-3.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2022 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022 | ||||||
|
||||||
Pag. 493-497 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Sunt prezentate rezultatele sondajului de opinie privind influența nitriților și nitraților din produsele din carne asupra organismului uman. S-a studiat consumul de carne și produse din carne la nivel național, inclusiv și volumul de producție. S-a analizat toxicitatea nitritului/nitratului asupra organismului uman și influența utilizării lor în produsele din carne. Realizarea sondajului de opinie a confirmat necesitatea informării consumatorilor privind impactul nitriților și nitraților asupra organismului uman. Astfel, peste 26% nu cunosc ce influență au nitriții/nitrații în utilizarea lor în produsele din carne și 34% nu cunosc ce aditivi alimentari sunt ei. |
||||||
Cuvinte-cheie toxicitate, aditivi alimentari, consumul de produse din carne, risc. |
||||||
|