Impactul nitriților și nitraților din produsele din carne asupra organismului uman
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
365 36
Ultima descărcare din IBN:
2024-05-20 15:25
SM ISO690:2012
MITITELU, Maia, GRUMEZA-CLEFOS, Irina. Impactul nitriților și nitraților din produsele din carne asupra organismului uman. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 493-497. ISBN 978-9975-45-828-3..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2022
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022

Impactul nitriților și nitraților din produsele din carne asupra organismului uman


Pag. 493-497

Mititelu Maia1, Grumeza-Clefos Irina2
 
1 Universitatea Tehnică a Moldovei,
2 Școala Doctorală a Universității Tehnice a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 27 iulie 2022


Rezumat

Sunt prezentate rezultatele sondajului de opinie privind influența nitriților și nitraților din produsele din carne asupra organismului uman. S-a studiat consumul de carne și produse din carne la nivel național, inclusiv și volumul de producție. S-a analizat toxicitatea nitritului/nitratului asupra organismului uman și influența utilizării lor în produsele din carne. Realizarea sondajului de opinie a confirmat necesitatea informării consumatorilor privind impactul nitriților și nitraților asupra organismului uman. Astfel, peste 26% nu cunosc ce influență au nitriții/nitrații în utilizarea lor în produsele din carne și 34% nu cunosc ce aditivi alimentari sunt ei.

Cuvinte-cheie
toxicitate, aditivi alimentari, consumul de produse din carne, risc.