Estimarea consumului de zahăr, analiza pericolelor
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
438 34
Ultima descărcare din IBN:
2024-06-17 13:33
SM ISO690:2012
POJOGA, Nikoleta. Estimarea consumului de zahăr, analiza pericolelor. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 484-488. ISBN 978-9975-45-828-3..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2022
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022

Estimarea consumului de zahăr, analiza pericolelor


Pag. 484-488

Pojoga Nikoleta
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 27 iulie 2022


Rezumat

Zahărul este un produs obținut din sfeclă de zahăr, care este pe larg utilizat în industria alimentară. Atunci când este consumat întrecând norma, poate aduce după el și anumite consecințe organismului, precum: diabet zaharat, mărirea colesterolului, afectarea calității somnului și diverse boli cardovasculare. Anumite alimente conțin o cantitate ascunsă de zahăr despre care consumatorul nu este informat, de aceea în zilele noastre, sunt dezvoltate anumite tehnologii și înlocuitori sănătoși ai zahărului care nu ar cauza anumite consecințe nefaste organismului. Pe piață sunt utilizați preponderent diverși înlocuitori ai zahărului, aceștia fiind naturali sau artificiali, cei artificiali fiind utilizați din motiv că sunt mult mai ieftini și convenabili pentru ca producătorii să aibă un profit, din acest motiv consumatorii trebuie să se informeze, să citească etichetele și să aleagă variantele sănătoase.

Cuvinte-cheie
zahăr, producere, risc, înlocuitori, educația nutrițională, consumator