Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-06-17 13:33 |
![]() POJOGA, Nikoleta. Estimarea consumului de zahăr, analiza pericolelor. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 484-488. ISBN 978-9975-45-828-3.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2022 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022 | ||||||
|
||||||
Pag. 484-488 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
Zahărul este un produs obținut din sfeclă de zahăr, care este pe larg utilizat în industria alimentară. Atunci când este consumat întrecând norma, poate aduce după el și anumite consecințe organismului, precum: diabet zaharat, mărirea colesterolului, afectarea calității somnului și diverse boli cardovasculare. Anumite alimente conțin o cantitate ascunsă de zahăr despre care consumatorul nu este informat, de aceea în zilele noastre, sunt dezvoltate anumite tehnologii și înlocuitori sănătoși ai zahărului care nu ar cauza anumite consecințe nefaste organismului. Pe piață sunt utilizați preponderent diverși înlocuitori ai zahărului, aceștia fiind naturali sau artificiali, cei artificiali fiind utilizați din motiv că sunt mult mai ieftini și convenabili pentru ca producătorii să aibă un profit, din acest motiv consumatorii trebuie să se informeze, să citească etichetele și să aleagă variantele sănătoase. |
||||||
Cuvinte-cheie zahăr, producere, risc, înlocuitori, educația nutrițională, consumator |
||||||
|