Managementul deşeurilor în industria alimentară – un factor important în Republica Moldova
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
420 17
Ultima descărcare din IBN:
2024-06-13 23:38
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
628.4:502 (1)
Tehnică sanitară. Apă. Igienă sanitară. Tehnica iluminatului (290)
Natura. Studiul și conservarea naturii. Protecția naturii și a animalelor sălbatice. (695)
SM ISO690:2012
OLEINIUC, Maria, DODU, Aliona. Managementul deşeurilor în industria alimentară – un factor important în Republica Moldova. In: Traditie şi inovare în cercetarea ştiinţifică, 8 octombrie 2021, Bălți. Bălți: Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, 2021, Ediția 10, Vol. I, pp. 190-194. ISBN 978-9975-50-271-9.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Traditie şi inovare în cercetarea ştiinţifică
Ediția 10, Vol. I, 2021
Conferința "Traditie și inovare în cercetarea științifică"
Bălți, Moldova, 8 octombrie 2021

Managementul deşeurilor în industria alimentară – un factor important în Republica Moldova

CZU: 628.4:502

Pag. 190-194

Oleiniuc Maria1, Dodu Aliona2
 
1 Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi,
2 Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 28 aprilie 2022


Rezumat

In the wake of the worsening of the situation on the growth of the waste, a special emphasis is put on the implementation of the SDGS 12,"the production and Consumption charge", according to which we have made use of environmentally friendly chemicals and all wastes throughout their life cycle, in accordance with the principles of the international agreed to significantly reduce their entry into the air, water and soil in order to minimize their negative impact on human health and the environment. It should also be noted that reducing food waste and stimulating sustainable activity will contribute to improving food security. Waste also plays an important role in the circular economy, where the latter establishes the supremacy of waste. The supremacy of waste establishes the stages of their formation starting with the lower one (Prevention) and ending with the storage of waste (use).

Cuvinte-cheie
circular economy, waste management, Agri-Food Complex, food enterprise