Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2021-11-24 11:34 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
616.1/.8+614.252 (1) |
Patologia sistemului circulator, a vaselor sanguine. Tulburări cardiovasculare (1025) |
Patologia sistemului respirator. Tulburări ale organelor de respiraţie (2796) |
Patologia sistemului digestiv. Tulburări ale tubului alimentar (6218) |
Patologia sistemului limfatic, a organelor hemopoietice şi endocrine (9802) |
Piele. Tegumente în general. Dermatologie clinică. Tulburări cutanate (13575) |
Patologia sistemului urogenital. Boli urinare şi sexuale (genitale) (17702) |
Patologia organelor de locomoţie. Sistemul osos şi locomotor (22238) |
Neurologie. Neuropatologie. Sistem nervos (27670) |
Organizarea publică şi profesională a sănătăţii (880) |
![]() CHIRLICI, Alexei, RUBANOVICI, Vladislav, CIOBANU, Vasile, TCACI, Eudochia. Unii factori de risc pentru bolile netransmisibile la angajații agenției naționale pentru sănătate publică. In: Sănătatea, medicina și bioetica în societatea contemporană: Studii inter și pluridisciplinare, Ed. Ediția a 3-a, 6-7 noiembrie 2020, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: "Print-Caro" SRL, 2020, Ediția a 3-a, pp. 296-302. ISBN 978-9975-56-805-0. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Sănătatea, medicina și bioetica în societatea contemporană Ediția a 3-a, 2020 |
||||||
Conferința "Sănătatea, medicina şi bioetica în societatea contemporană: studii inter şi pluridisciplinare" Ediția a 3-a, Chişinău, Moldova, 6-7 noiembrie 2020 | ||||||
|
||||||
CZU: 616.1/.8+614.252 | ||||||
Pag. 296-302 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
In order to establish the prevalence of risk factors for non-communicable diseases among employees of the National Agency for Public Health, a study was conducted by questioning 105 employees aged between 24 and 71 years, of which women – 74 and men – 31. The questionnaire included various preventable risk factors for non-communicable diseases. Such as appreciation of the daily diet and alcohol, consumption, smoking, practicing physical exercises. It was found that almost a third of employees do not follow the daily diet regime. It is necessary to rationalize the set of foodstuffs, reduce the consumption of table salt, as well as regularly practice physical exercises and eliminate smoking among employees. |
||||||
|