Perspectiva antropologică asupra educației multiculturale. Contextele care contribuie la un dialog intercultural
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
598 10
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-31 20:00
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
37.034/.035 (1)
Educație (14792)
SM ISO690:2012
BARCARI, Dina. The anthropological perspective on multicultural education. Contexts that contribute to an intercultural dialogue. In: Şcoala internaţională de metodologie în ştiinţele socioumane: Dezvoltarea personală și educația pentru societate: temeiuri epistemologice actuale, 19-20 noiembrie 2020, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea de Stat din Moldova, 2020, Ediția a 4-a, pp. 69-70. ISBN 978-9975-152-62-4.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Şcoala internaţională de metodologie în ştiinţele socioumane
Ediția a 4-a, 2020
Conferința "Şcoala internaţională de metodologie în ştiinţele socioumane"
Chişinău, Moldova, 19-20 noiembrie 2020

Perspectiva antropologică asupra educației multiculturale. Contextele care contribuie la un dialog intercultural

The anthropological perspective on multicultural education. Contexts that contribute to an intercultural dialogue

CZU: 37.034/.035

Pag. 69-70

Barcari Dina
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 22 ianuarie 2021


Rezumat

Conceptul de educație multiculturală a fost introdus pentru prima dată în educația publică de subculturile de clasă din Statele Unite, pentru a evidenția pluralismul cultural și egalitatea în educația publică. Scopul acestora a fost crearea unui sistem educațional pluralist. Educația multiculturală rămâne încă o idee alternativă pentru subculturi, antropologi și educatorii de pluralism cultural. Conceptul de educație multiculturală utilizat în economie și politică este diferit de modul în care a rulat acest concept utilizat în sistemele școlare, în care relațiile de putere rămân în mod substanțial nealterate și în cazul în care elaborarea de politici e diferită.

The concept of multicultural education was first introduced in public education by class subcultures in the United States to highlight cultural pluralism and equality in public education. Their purpose was to create a pluralistic educational system. Multicultural education still remains an alternative idea for subcultures, anthropologists and educators of cultural pluralism. The concept of multicultural education used in economics and politics is different from how this concept used in school systems has run in which power relations remain substantially unaltered and where policy-making is different.

Cuvinte-cheie
multiculturalism, educaţie, antropologie, dialog intercultural,

multiculturalism, education, anthropology, intercul-tural dialogue