Calitatea produselor agroalimentare procesate
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
920 63
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-24 20:30
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
338.439.6:663/664 (1)
Producție și servicii în funcție de sectoarele economice (1505)
Microbiologie industrială. micrologie industrială. Fermentare, industrii de fermentare. Industria băuturilor. Industria stimulenților (594)
Producerea și consevarea alimentelor solide (1475)
SM ISO690:2012
IORGA, Eugen, GOLUBI, Roman, ACHIMOVA, Tatiana. Calitatea produselor agroalimentare procesate. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2014, nr. 3(34), pp. 73-75. ISSN 1857-0461.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Numărul 3(34) / 2014 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687

Calitatea produselor agroalimentare procesate
CZU: 338.439.6:663/664

Pag. 73-75

Iorga Eugen, Golubi Roman, Achimova Tatiana
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 27 noiembrie 2014


Rezumat

În articol se examinează potenţialul producţiei de conserve în Republica Moldova, precum şi unele puncte critice în lanţul alimentar. Sunt specifi cate activităţile care urmăresc evitarea verigilor slabe din domeniul respectiv. Sunt punctate unele activităţi de cercetare-dezvoltare, direcţionate spre ameliorarea calităţii produselor obţinute în urma procesării materiei prime agroalimentare şi a diversifi cării sortimentului de alimente. În paralel, sunt scoase în evidenţă unele tehnici de laborator şi metode de analiză moderne destinate evaluării calităţii şi inocuităţii produselor alimentare.

The potential of canned production in Republic of Moldova (RM) and some critical points in the food chain is examined, specifying activities to avoid weak links in manufacture. Are dotted some research and development activities directed toward improving the quality of products obtained as a result of processing agri-food raw material and diversify the range of food. Along with this are stipulated and some modern laboratory techniques and analytical methods for assessing the quality and the innocuity of food.

Cuvinte-cheie
conserve din fructe şi legume, calitatea alimentelor, riscuri de producere, tehnologii de procesare.